Emma Husberg

Systemexpert inom finansprocesser Microsoft D365 F&O

Vad har du för projekt på gång just nu?


Just nu jobbar jag med ett projekt i Danmark för en stor livsmedelskoncern där vi fungerar som en extra resurs i deras IT-organisation, så varannan vecka far jag över Öresundsbron. Jag arbetar i finansmodulen i affärssystemet så jag har projektmöten och utbildningar för de som jobbar med finans och controlling. Många gånger visar jag förslag på en lösning, hur de kan arbeta i systemet, och sen utgår vi från den. Vi justerar tillsammans och testar tills det är som de vill ha det. När systemet är satt gör jag användarinstruktioner. Det brukar bli väldigt många screenprints…

Hur kom du in på affärssystem?


Jag är utbildad ekonom med inriktning IT från högskolan i Halmstad och ramlade över affärssystem av en slump. Jag jobbade med redovisning på ett företag men tyckte att systemet vi arbetade i var roligare än ekonomiuppgifterna. Så när jag såg en annons om en traineetjänst med fokus på affärssystem på Intentia, kunde jag inte låta bli att söka. Då visste jag knappt vad ett affärssystem var. Nu tycker jag det är jätteroligt att få se en lösning växa fram, att det jag har gjort används i verkligheten och får företag att bli bättre. Jag älskar att hitta lösningar på problem!

Om du skulle förklara för en tioåring vad affärssystem är, vad skulle du säga då?


Det är som ett dataspel för vuxna. Kanske inte helt korrekt, men ungefär. Det är i alla fall lika kul! Jag försöker hitta de bästa lösningarna i ett datasystem på problem som företag har i sin vardag kring tillverkning, inköp och försäljning av produkter.

Berätta om din resa till Texus, hur hamnade du här?


Jag lärde känna Johan, som sedan grundande både Tacticus och Texus tillsammans med Mårten, redan 1999 på Intentia. Han hade gått samma traineeprogram som jag, så han var där när jag började. Bara något år senare kom Mårten in som säljare. Sen dess har vi följts åt på både Tacticus och nu Texus, även om jag har gjort några avstickare till andra bolag emellan. Innan Texus var jag på Alfa Laval som Finance Process manager för deras utrullning av D365 runt om i världen.

Vad är grejen med och Johan och Mårten och hela Texuskulturen egentligen?

Johan och Mårten kompletterar varandra väldigt bra och är duktiga på både företagsledning och att ta hand om medarbetarna. De är inte för på och inte för av. Det är ingen som hänger över mig och kollar vad jag gör varje arbetstimme, utan de har fullt förtroende för oss medarbetare och ger oss stort ansvar. Och det skapar flexibilitet! Min arbetsdag och min fritid går att kombinera på ett väldigt bra sätt. För mig känns det inte som att gå till jobbet utan mer som att hänga med vänner. Det är nog det som är själva kärnan i Texuskulturen.

Ni har fredagsfrukost (och ibland fredagspadel för de pigga). Vad finns på frukostbordet?


Har vår kollega Mats tid så kan det var allt ifrån äggröra med smokey bacon till pannkakor eller våfflor. Annars är det juice, frallor, yoghurt och allt annat som brukar finnas på en frukostbuffé.

Hur ofta firar ni på Texus? 


Vi är väldigt bra på att fira, särskilt högtider! Till exempel har vi en årlig tradition att vi äter påsklunch på Johan P i Malmö. Vi börjar kl 14 och slutar när de stänger. Vi har julfest, sommarfest, höst-kickoff och sen den obligatoriska Ugly Christmas Sweater-dagen med glögg, julbak och julklappsspel. Och så får vi inte glömma våra grilluncher på terrassen!

Vill du veta mer? Slå Emma en signal!

emma.husberg@texus.se
+46 731 467 705